Engineering

De projectleiders van Velmon MPC hebben alle kennis van engineering in huis om u een totaalpakket aan te kunnen aanbieden. Als er leidingwerk of constructiewerk aangepast of vernieuwd moet worden, kunnen zij het voor u inmeten, tekenen, laten vervaardigen en vervolgens ook ter plaatse laten monteren door onze eigen monteurs. Bij het inmeten kunnen zij gebruik maken van onze eigen laser scanner. Voor de mogelijkheden verwijzen wij graag naar "Digitaal inmeten leidingwerk". 

Wat doen wij bij engineering

Inmeten

Nauwkeurig inmeten is de basis voor een goed en passend product. Onze afdeling projectbegeleiding beschikt hiervoor over vakmensen met veel ervaring. Inmeten is een onderdeel van hun dagelijkse werkzaamheden. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: leidingwerk, constructiewerk en machinedelen. Ze worden hierbij ondersteund door meerdere softwareprogramma’s.

Engineering technische constructie leidingwerk tussen tanks Velmon MPC

Van niets naar iets

Wij kunnen er voor zorgen dat uw technische onderdelen, constructies en machines goed blijven werken. Eerst brengen wij uw wensen omtrent mogelijke vervanging of aanpassing in kaart. Daarna gaan we deze bij u op locatie inmeten. Tijdens het inmeten maken wij schetsen voor werktekeningen. Vanuit deze werktekeningen worden de passende onderdelen bij ons vervaardigd, waarna het gerede onderdeel ter plaatse wordt gemonteerd.

Tekenen

Voor het technisch engineeren van uw project(en) hebben wij specialisten in dienst. Met meerdere disciplines waaronder constructiewerk, leidingwerk, leuningen of bordessen. Het tekenwerk van uw project doen we met behulp van meerdere programma’s waaronder Inventor, AutoCad en Solidworks. De benodigde sterkteberekeningen op de te vervaardigen onderdelen doen we zo nodig met externe experts.

Zelf schetsen of tekenen

Bij oudere installaties waarvan geen tekeningen of technische specificaties beschikbaar zijn, kunnen onze engineers voor u de te vervangen en de aan te passen constructiedelen schetsen, digitaal inmeten en tekenen om zo een reparatievoorstel te kunnen doen.

Gedetailleerde tekeningen

Aan de hand van de schetsen of 3D scan worden werktekeningen gemaakt. Hiermee wordt de door u opgegeven constructie of leidingwerk vervaardigd in onze werkplaats. Daarna kan deze door onze eigen monteurs bij u gemonteerd worden. De werktekeningen die wij gemaakt hebben worden digitaal bewaard. Mochten er in de toekomst wijzigingen nodig zijn, kunnen deze daardoor gemakkelijker en sneller aangepast worden.

Meer weten over engineering?

Advisering en begeleiding voor technische projecten

Vanuit onze expertise in engineering denken wij met u mee. We maken graag vrijblijvend een afspraak om kennis te maken en uw project te bespreken.

Bert van der Velden Sales
06-53855844 [email protected]