Engineering

Alles begint met goed inmeten

Velmon MPC heeft alle kennis in huis om u een totaalpakket te bieden. Als er installatiedelen aangepast of (gedeeltelijk) vernieuwd moeten worden, kunnen wij het voor u inmeten, tekenen, vervaardigen en vervolgens ter plaatse monteren.

Inmeten

Goed inmeten is de basis voor een goed en passend product. Hiervoor heeft onze afdeling werkvoorbereiding vakmensen met veel ervaring. Het is een onderdeel van hun dagelijkse werkzaamheden. Zij worden hierbij ondersteund door meerdere softwareprogramma’s.

Van niets naar iets

Wij kunnen er voor zorgen dat uw technische onderdelen, constructies en machines goed blijven werken.
Eerst brengen wij uw wensen omtrent mogelijke vervanging of aanpassing in kaart. Daarna gaan we deze bij u op locatie inmeten. Tijdens het inmeten maken wij schetsen voor werktekeningen. Vanuit deze werktekeningen worden de passende onderdelen bij ons vervaardigd. Waarna het gerede onderdeel ter plaatse wordt gemonteerd.

Tekenen

Voor het technisch engineeren van uw project(en) hebben wij specialisten in dienst. Met meerdere disciplines waaronder constructiewerk, leidingwerk, leuningen of bordessen. Het tekenwerk van uw project doen we met behulp van meerdere programma’s waaronder Inventor, AutoCad en Solidworks. De benodigde sterkteberekeningen op de te vervaardigen onderdelen doen we zo nodig met externe experts.

Zelf schetsen of tekenen

Bij oudere installaties waar geen tekeningen of technische specificaties beschikbaar van zijn, kunnen wij voor u de te vervangen en de aan te passen constructiedelen schetsen/tekenen om zo een reparatievoorstel te kunnen doen.

Gedetailleerde tekeningen

Aan de hand van de schetsen/tekeningen worden er werktekeningen gemaakt. Hiermee wordt de door u opgegeven constructie vervaardigd in onze werkplaats en later indien gewenst bij u ter plaatse gemonteerd. De werktekeningen die wij gemaakt hebben worden digitaal bewaard. Mochten er in de toekomst rectificaties nodig zijn, kunnen deze daardoor makkelijker en sneller aangepast worden.

Project

Hieronder zijn een paar voorbeelden van projecten welke wij hebben gerealiseerd.
Kolenmolen
Stofkap

Meer weten?

Wilt u weten wat Velmon voor u kan betekenen op het gebied van engineering?