Machinebeveiliging

Door projecten bij onder andere Tata Steel en Nederlandse spoorwegen NS, hebben wij jarenlange ervaring opgedaan met het plaatsen van machinebeveiliging rondom installaties. We werken hierbij nauw samen met Groven Gaaswanden B.V. als leverancier van Axelent. Ook doen wij zaken met Troax en ABC hekwerken. De keuze is afhankelijk van de opgave van de klant of dat het binnen of buiten geplaatst moet worden.

Hekwerken

Onze toeleverancier snapt dat het belangrijk is dat uw hekwerken snel geproduceerd, geleverd en geplaatst moeten worden. Het plaatsen van hekwerken is vaak de laatste fase van het project in uw fabriek. Uw productie moet natuurlijk zo snel mogelijk (weer) van start gaan. Zij leveren daarom altijd snel en vaak uit voorraad. Wat niet geheel standaard is kunnen wij vaak zelf aanpassen in onze werkplaats zodat er geen vertraging optreed.

De hekwerken die wij gebruiken voldoen aan de laatste richtlijnen voor machinebeveiliging (machinerichtlijn 2006/42/ EG, geldend vanaf 9 december 2009).

Aanpassingen zijn geen probleem

Soms blijkt bij montage dat het toch niet helemaal past omdat er iets gewijzigd is in de situatie na inmeten/tekenen, dan kan er alsnog ter plaatse of in onze werkplaats in Heemskerk worden gedaan. Dankzij de ervaring van onze projectleiders en monteurs met het plaatsen van hekwerken is dit geen enkel probleem.

machinebeveiliging hekwerken van Velmon mpc die voldoen aan de laatste richtlijnen rondom machines

Periodieke controle

Op uw verzoek kunnen wij periodieke controles uitvoeren aan uw installaties en ook op de hekwerken rond uw installatie. Regelmatige controle en onderhoud zorgt ervoor dat uw installaties optimaal functioneren en een langere technische levensduur hebben.

Voor de installaties die wij al in ons beheer hebben, kunnen wij door onze voorraden, vaak reparaties direct uitvoeren zodat deze weer snel in bedrijf kan. Dit scheelt u tijd en geld. De tijd dat een installatie stil staat wilt u natuurlijk zo kort mogelijk houden.

Gereedschapsmachines beveiligen

Voor beveiliging op gereedschapsmachines kunt u via Velmon Service en Revisie bij ons terecht. Verbeter de veiligheid in uw organisatie en voorkom ongelukken. Om de kans op ongevallen te verminderen moeten machines voorzien worden van veiligheidscomponenten voor machinebeveiliging. Wij kunnen u hier niet alleen bij adviseren maar ook bij ondersteunen en het voor u implementeren. Zodat uw medewerkers veilig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Ga voor meer informatie hierover naar de website van Velmon Service en Revisie.

Meer weten over machinebeveiliging?

Adviseren, installeren, keuren en periodieke controles van metaalbewerkingsmachines.

Vanuit onze expertise in machinebeveiliging denken wij met u mee. We maken graag vrijblijvend een afspraak om kennis te maken en uw project te bespreken.

Bert van der Velden Sales
06-53855844 [email protected]