Leidingwerk

Wij fabriceren nieuwe leidingen en leidingwerk volgens uw tekening of opgave. Wij doen dit voor de zware industrie en petrochemie, maar ook voor de farmaceutische industrie en voedingssector. De geldende normen voor de voedingssector, waaronder HACCP, zijn bij ons bekend.

Volgens de EHEDG-richtlijn moet het te lassen materiaal bestaan uit een austhenitisch roestvast staal. Orbitaal lassen verdient de voorkeur, omdat dit een computergestuurd lasproces is.

Instrumentatie leidingwerk

De lassen in rvs en stalen leidingwerk worden uitgevoerd door onze gekwalificeerde en gecertificeerde lassers. Voor kleinschalige projecten kunnen wij instrumentatieleidingwerk uitvoeren, pneumatiekkasten samenstellen of een combinatie daarvan. Onze werkvoorbereiding en montageleiding bestaat uit een groep mensen met jarenlange ervaring op het gebied van inmeten en het uitwerken van de klus.

Kwaliteitsborging

Er wordt regelmatig gewerkt aan stoomleidingen, zware chemieleidingen en andere soorten leidingen onder keur. Hierbij wordt de kwaliteitsborging via röntgenonderzoek en ander NDO vastgelegd volgens ITP en TCD/MRB (fabricageboek). Geheel zoals omschreven in ons ISO9001 en ISO3834-2 kwaliteitssysteem, uitgegeven en vervolgens getoetst door Lloyds. Wij hebben een middelbare lastechnicus (IWT-er) in dienst, omdat de kwaliteitsborging erg belangrijk voor ons is.

leidingwerk met afsluiters werkzaamheden Velmon MPC

Orbitaal lassen of TIG-MIG

Het leidingwerk wordt over het algemeen gelast volgens het TIG-lasproces. Bij grotere aantallen dunwandig rvs leidingen kan ook gekozen worden voor orbitaal lassen. Wij hebben hiervoor onze eigen lasapparatuur van Polysoude. Lees meer over dit specifieke lasproces via orbitaal lassen. Als er grotere leidingen met een dikke wand gelast moeten worden, kan er gekozen worden voor een combinatie van TIG-MIG.

Skidbouw

In onze werkplaats in Heemskerk kunnen wij ook skidbouw op projectbasis realiseren. Dit kan zijn volgens uw complete opgave en uitwerking (tekeningen en specificaties), maar er kan ook aan ons opgegeven worden wat de afmetingen moeten zijn en welke componenten erop moeten komen. Het gaat hier meestal om keurwerk omdat dit vaak voor de petrochemische industrie is. Wij vinden de kwaliteitsborging erg belangrijk in al onze processen, maar zeker ook bij skidbouw.

Meer weten over leidingwerk?

Van Engineering, inmeten, fabricage, tot (on-site) montage.

Vanuit onze expertise in leidingwerk denken wij met u mee. We maken graag vrijblijvend een afspraak om kennis te maken en uw project te bespreken.

Bert van der Velden Sales
06-53855844 [email protected]