Leidingwerk

Wij fabriceren nieuwe leidingen en leidingwerk volgens uw tekening of opgave. Dit doen wij voor de zware industrie en petrochemie, maar ook voor de voedingssector en farmaceutische industrie. De geldende normen voor de voedingssector, waaronder HACCP, zijn bij ons bekend.
Volgens de EHEDG-richtlijn moet het te lassen materiaal bestaan uit een austhenitisch roestvast staal en verdient orbitaal lassen de voorkeur omdat dit een computergestuurd lasproces is.

Kwaliteitsborging

Regelmatig werken we aan stoomleidingen, zware chemieleidingen en andere soorten leidingen onder keur waarbij de kwaliteitsborging via röntgenonderzoek en ander NDO wordt vastgelegd volgens ITP en TCD/MRB (fabricageboek). Geheel zoals omschreven in ons ISO9001 en ISO3834-2 kwaliteitssysteem, uitgegeven en vervolgens getoetst door Lloyds. De kwaliteitsborging is voor ons belangrijk. Mede daarom hebben wij een middelbare lastechnicus (IWT-er) in dienst.

Instrumentatie leidingwerk

De lassen in rvs en stalen leidingwerk worden uitgevoerd door onze gekwalificeerde en gecertificeerde lassers. Voor kleinschalige projecten kunnen wij instrumentatieleidingwerk uitvoeren, pneumatiekkasten samenstellen of een combinatie daarvan. Onze werkvoorbereiding en montageleiding bestaat uit een groep mensen met jarenlange ervaring op het gebied van inmeten en het uitwerken van de klus.

Orbitaal lassen of TIG-MIG

Over het algemeen wordt het leidingwerk gelast volgens het TIG-lasproces. Bij grotere aantallen dunwandig rvs leidingen kan ook gekozen worden voor orbitaal lassen. Wij hebben hiervoor onze eigen lasapparatuur van Polysoude. Lees meer over dit specifieke lasproces via orbitaal lassen. Als er grotere leidingen met een dikke wand gelast moeten worden, kan er gekozen worden voor een combinatie van TIG-MIG.

Skidbouw

In onze werkplaats in Heemskerk kunnen wij ook skidbouw op projectbasis realiseren. Dit kan zijn volgens uw complete opgave en uitwerking (tekeningen en specificaties). Maar er kan ook aan ons opgegeven worden wat de afmetingen moeten zijn en welke componenten erop moeten komen. Het gaat hier meestal om keurwerk omdat dit vaak voor de petrochemische industrie is. Zoals in al onze processen, maar zeker ook bij skidbouw, vinden wij de kwaliteitsborging erg belangrijk.

Projecten

Hieronder zijn wat voorbeelden van projecten welke wij hebben gerealiseerd.
Koppeling systeem leidingwerk
Sproeierbalken
Skid frames
Stikstofleidingwerk
Passtukken mechanische bril
Koelwaterleidingen
Hoofdgasleiding AZ stadion

Meer weten?

Wilt u weten wat Velmon voor u kan betekenen op het gebied van leidingwerk of skidbouw?