Over ons - Velmon

Velmon MPC, onderdeel van de Velmon group, is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf in Heemskerk dat gespecialiseerd is in leidingwerk, constructiewerk, kwaliteitslaswerk, engineering, ontwerpen en machine-onderhoud voor de industrie.

Een ander onderdeel van de Velmon group is Velmon Service en Revisie B.V.. Velmon Service en Revisie is gespecialiseerd in onderhoud, machinebeveiliging en reparatie van metaal- en/of houtbewerkingsmachines. Daarnaast levert Velmon Service en Revisie nieuwe en gebruikte metaalbewerkingsmachines zoals draaibanken, freesbanken, zaagmachines en boormachines.

Het team van Velmon

Ons team bestaat uit een groep vakmensen met jarenlange ervaring in onderhoud aan industriële installaties en leidingwerk. Wij hebben projecten uitgevoerd bij onder andere Tata Steel, Cargill, Eriks, Van Driel en Waternet.

Onze werkplaats

In 1999 zijn wij ontstaan uit een sterke montageafdeling van machinefabriek De Tunnel in IJmuiden en werkten vanuit de ‘Kettingwerkplaats’ op het Tata-terrein. Vanuit daar zijn wij in 2011 verhuisd naar onze huidige werkplaats aan de Ambachtsring 14 te Heemskerk.

Vanaf die tijd zijn we nog beter in staat om aan uw wensen te voldoen en de kwaliteitsnormen te beheersen. Hierbij kunt u denken aan de gescheiden Ferro en Non Ferro hal, 20 ton + 10 ton kraancapaciteit, hoge fabriekshal van 11 meter met grote deuren, goede bereikbaarheid voor zwaar transport en meerdere metaalbewerkingsmachines.

Samenwerken

Om een zo volledig mogelijk project aan u te leveren werken wij met diverse firma’s samen. Denk hierbij aan firma’s in het kunststofwerk of hydrauliekwerk, maar ook bij bekleden met slijtvaste materialen of conservering. Op het gebied van kunststofwerk hebben we een nauwe samenwerking met o.a. Marant, Vegoplast B.V. of Thermopol.

Certificering

Velmon MPC is VCA**, ISO9001, ISO3834-2 en EN 1090-1/CPR (EXC 2) gecertificeerd Hierdoor kan er ook opgetreden worden als hoofdaannemer met een goed geborgd systeem qua veiligheid en kwaliteit. Wij zijn tevens erkend leerbedrijf op gebied van lassen en constructiebankwerken.

De ondernemers achter Velmon

Velmon bv staat voor ‘van der VELden MONtage’ en is sinds de start in 1999 in handen van Bert van der Velden. Begin 2017 is Peter Schouten er bij gekomen en samen runnen zij nu het bedrijf.

Oprichters Velmon Peter Schouten en Bert van der Velden - Over ons

Links Peter Schouten en rechts Bert van der Velden.

Neem contact met ons op

Wij kunnen u een totaalpakket aanbieden, maar u kunt ook bij ons terecht voor deelprojecten. Of het nu gaat om inmeten, tekenen, vervaardigen, monteren of opleveren: Velmon MPC staat voor u klaar.

Meer weten? Neem contact met ons op