Orbitaal lassen

Wij lassen al 15 jaar orbitaal onder andere voor de farmaceutische industrie. Tot 2011 was dit onder de vlag van Velmon Lastechniek.
Verschillende onderdelen van CERN LHC (deeltjesversneller Geneve) zijn ook door ons orbitaal gelast.

Volgens de EHEDG richtlijn moet het te lassen materiaal bestaan uit een austhenitisch roestvast staal en verdient orbitaal lassen de voorkeur omdat dit een computergestuurd lasproces is.

Dunwandige rvs leidingen

Eén van de vele gunstige effecten van het orbitaal lassen is dat het proces in zijn geheel wordt ingevoerd. De kwaliteit is steeds gelijk en kan verder gecontinueerd worden. Mede door de vraag uit de markt hebben wij ons gespecialiseerd in de verwerking van dunwandige rvs leidingen tot zo’n 3 mm wanddikte.

Gesloten laskop

Onze orbitaal lasapparaat kan worden voorzien van een gesloten kop. Dit wordt ook wel een type met een cassetteklem genoemd. Hierbij kunnen alleen buizen aan elkaar worden gelast die rondom de lasverbinding recht zijn. Een pluspunt van de gesloten kop is dat er een inerte omgeving kan worden gemaakt door de toepassing van een beschermgas. Bekijk hier ons eerste project met de nieuwe gesloten laskop.

Geen nabewerking nodig

Het eindresultaat van de las bij orbitaal lassen is dat het zorgt voor een perfect gladde binnenkant. Geen vervuiling van de buis. Hierdoor hoeft deze niet inwendig te worden gereinigd. Het materiaal behoeft ook op een andere manier niet nabewerkt te worden.

Door deze egale binnenkant krijgt ‘nieuw’ vuil minder kans om zich te hechten. Tevens kan de buis beter gereinigd worden tijdens het spoelen/schoonmaken van de installatie. Hierdoor zal minder snel bacteriegroei ontstaan in het leidingwerk. Het materiaal en bovengenoemde las methode maakt het zeer interessant voor het gebruik in onder andere de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.

Lasapparatuur van Polysoude

De keuze voor de hoogwaardige lasapparatuur van Polysoude was snel gemaakt. Zij hebben namelijk een zeer goede vertegenwoordiging in Nederland. Vele jaren ervaring en kennis van het geautomatiseerde TIG-lasproces. Wij zijn tevens zeer tevreden over de samenwerking.

Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de laatste generatie P4 orbitaal lasmachines van Polysoude met een touchscreen. Voordeel is dat de WPS uitgedraaid kan worden vanuit de lasmachine.

Projecten

Hieronder zijn een paar voorbeelden van projecten welke wij hebben gerealiseerd.
Verdampers
Orbitaal leidingwerk

Meer weten?

Wilt u weten wat Velmon voor u kan betekenen op het gebied van orbitaal lassen?