Gecertificeerd laswerk

Onze professionele ploeg van eigen lassers is inzetbaar op verschillende lasgebieden. Zij kunnen werken met allerlei soorten materialen zoals staal, rvs en aluminium. Om de kwaliteit van ons laswerk te continueren c.q. te verbeteren is het volgen van opleidingen intern en/of extern als een tweede natuur voor onze medewerkers.

Allerlei soorten lastechnieken

Wij beheersen laswerk met beklede elektrode (BMBE/111) op locatie bij reparatiewerk. De techniek Mig/Mag laswerk (138) wordt gebruikt voor constructiewerk en voor het wat grotere leidingwerk. Het Tig (141) laswerk wordt gebruikt voor het leidingwerk en de fijnere onderdelen. Daarnaast komen het gutsen en oplassen van slijtvaste lagen of bufferlagen van een andere materiaalsoort regelmatig bij ons voor.

Getoetste certificering

Velmon MPC is VCA**, ISO9001, ISO3834-2 en EN 1090-1/CPR (EXC 2) gecertificeerd en kan daarom ook optreden als hoofdaannemer met een goed geborgd systeem qua veiligheid en kwaliteit. Wij zijn tevens erkend leerbedrijf op gebied van lassen en constructiebankwerken.

Kees Veeken van K-Joint Weldconsultancy is onze externe consultant. Hij ziet er samen met de bedrijfsleiding op toe dat alle laszaken volgens de normen uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het periodiek doorstempelen van kwalificaties van de lassers en advies bij complexere lasklussen.

Door te voldoen aan de daartoe behorende certificering, kunnen we onze mogelijkheden en onmogelijkheden goed inschatten. Elke opdracht vereist zijn eigen voorwaarden. Wij toetsen vooraf om zo in te kunnen schatten of wij het door u gewenste eindresultaat kunnen opleveren. De kwaliteitsborging is voor ons belangrijk. Mede daarom hebben wij een middelbare lastechnicus (IWT-er)  in dienst.

Gecertificeerd laswerk door Velmon

Bent u op zoek naar een ervaren partner om gecertificeerde laswerkzaamheden aan uit te besteden? Velmon MPC heeft meer dan 20 jaar ervaring en gaat altijd voor kwaliteit. Wij geven advies en denken graag met u mee over de beste oplossing. Wij leveren een kwalitatief hoogwaardig product op, waardoor u er voor de komende jaren geen omkijken naar heeft.

Projecten gecertificeerd laswerk

Hieronder zijn wat voorbeelden van projecten welke wij hebben gerealiseerd.
Passtukken mechanische bril
Gaskoelers
Hoofdgasleiding AZ stadion

Meer weten?

Wilt u weten wat Velmon voor u kan betekenen op het gebied van gecertificeerd laswerk?