Wat kan Velmon betekenen voor energie en recycling?

Grondstoffen en energie besparen

Bij recycling worden materialen opnieuw gebruikt. De grondstoffen worden gescheiden en daarvan worden vervolgens nieuwe producten gemaakt. Een groot voordeel hiervan is dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn, minder landbouwgrond nodig is en de uitstoot van broeikasgassen daalt. En zo wordt er weer energie bespaart.

In dit hele proces is er veel transport van materialen die op allerlei verschillende manieren getransporteerd moeten worden. De middelen om de gerecyclede materialen te transporteren zijn onder andere met de hijskraan, de vorkheftruck en de lopende band. Om deze middelen goed te laten functioneren kunnen wij voor u het onderhoud uitvoeren.

Onderhoudsplan opstellen

In opdracht kunnen wij voor u een onderhoudsplan opstellen. Hierin kunnen we tevens opnemen wat er aan minimale/maximale voorraad gehouden dient te worden in uw of onze werkplaats. Op deze manier kunnen wij snel schakelen als er een onderdeel vervangen dient te worden. Vaak kan het onderdeel daardoor meteen vervangen worden en hoeven we niet nog een keer terug te komen. Uw installatie staat maar één keer stil en uw productieproces kan snel weer productief zijn.

Versleten onderdelen reviseren

Uiteraard kunnen wij ook de uitgebouwde en versleten onderdelen reviseren, oplassen of bewerken om ze daarna weer ‘als nieuw’ terug te leveren of op te slaan. Dit doen wij onder andere voor aandrijfunits, transportkettingen, transportrollen en sproeibalken.

Het bewerken en of reviseren van materialen is vaak voordeliger en doet niets af aan de kwaliteit. Ander voordeel is dat er geen nieuwe materialen besteld hoeven te worden en het kan vaak direct opgelost worden. De installatie kan weer in gebruik gesteld worden en het productieproces gaat weer door.

Meer informatie

Benieuwd wat Velmon voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.