Wat kan Velmon betekenen voor engineeringsbureaus?

Technisch advies en begeleiding

Een engineeringsbureau is een bedrijf dat diensten levert op het gebied van advisering en begeleiding voor technische projecten. Ze houden zich bezig met technisch advies op het gebied van bouwkunde, infrastructuur, watermanagement, industrie en stedenbouwkunde. Velmon heeft al met allerlei engineeringsbureaus samengewerkt.

De engineeringsbureaus leveren technisch advies over constructieberekeningen, haalbaarheid, (fysieke) veiligheid, installaties en IT. Met deze gegevens werken wij de werktekeningen voor de afdeling uit. Vanuit deze werktekeningen worden de passende onderdelen bij ons vervaardigd. Het gerede project monteren wij vervolgens ter plaatse.

Steeds meer engineeringsbureaus leveren ook advies op het gebied van stedenbouwkunde, ruimtelijke ontwikkeling, vastgoed en architectuur. Overheid, projectontwikkelaars en aannemers zijn van oudsher de partijen waar engineeringsbureaus ook mee samenwerken.

Ervaren tekenaars van Velmon

Voor het technisch engineeren van uw project(en) hebben wij meerdere specialisten in dienst. Of dit nu gaat om constructiewerk, leidingwerk, leuningen of bordessen, wij kunnen het. Het tekenwerk van uw project doen we met meerdere programma’s waaronder Inventor, AutoCad en Solidworks. De benodigde sterkteberekeningen op de te vervaardigen onderdelen doen we zelf of zo nodig met externe experts van onder andere engineeringsbureaus.

Processen uitwerken

Goed inmeten is de basis voor een goed en passend product. Onze afdeling werkvoorbereiding bestaat uit een groep vakmensen die hier veel ervaring mee heeft. Het is een onderdeel van hun dagelijkse werkzaamheden. Zij worden hierbij ondersteund door meerdere softwareprogramma’s.

Wij kunnen ervoor zorgen dat uw technische onderdelen, constructies en machines goed blijven werken. Eerst brengen wij uw wensen omtrent mogelijke vervanging of aanpassing in kaart. Daarna gaan we deze bij u op locatie inmeten. Tijdens het inmeten maken wij schetsen voor werktekeningen. Vanuit deze werktekeningen worden de passende onderdelen bij ons vervaardigd. Het gerede project monteren wij vervolgens ter plaatse.

Meer informatie

Benieuwd wat Velmon voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.