Wat kan Velmon betekenen voor de farmaceutische industrie?

Geneesmiddelen verpakken

Wij lassen al 15 jaar orbitaal onder andere voor de farmaceutische industrie maar ook voor de semi-conductor industrie. Tot 2011 was dit onder de vlag van Velmon Lastechniek maar deze is opgegaan in Velmon MPC. Velmon verwerkt nieuwe leidingen en leidingwerk volgens tekening of opgave van de klant. Dit doen wij voor onder andere de zware industrie en petrochemie, maar ook voor de farmaceutische industrie.

De farmaceutische industrie produceert verpakte geneesmiddelen en doet veel onderzoek en ontwikkeling op het gebied van de farmacologie. De fabrikanten en importeurs leveren de geneesmiddelen aan de groothandel die de distributie aan apotheken, drogisten en supermarkten verzorgen. Soms vindt er een tussenstap plaats en worden de geneesmiddelen eerst verpakt of omgepakt om geschikt te worden gemaakt voor de nationale markt. Ook hiervoor bestaan speciale bedrijven, farmaceutische contractverpakkers genaamd.

Leidingwerk en orbitaal laswerk

Wij fabriceren nieuwe leidingen en leidingwerk volgens tekening of opgave van de klant. Dit doen wij voor onder andere de zware industrie en petrochemie, maar ook voor de farmaceutische industrie.

In de farmaceutische industrie komt bij de verwerking leidingwerk voor. Bedrijven in deze branche kunnen bij Velmon terecht voor specialistisch laswerk zoals het orbitaal lassen. Orbitaal laswerk is vooral geschikt voor de dunwandige, rvs-leidingen tot zo’n 3 mm wanddikte die veel gebruikt worden in de farmaceutische sector. Door deze wanddiktes orbitaal te lassen worden ze perfect doorgelast waarbij elke las na de juiste instellingen identiek is aan de proeflas. Hierdoor kan men de benodigde kwaliteit waarborgen voor duizende lassen achter elkaar!

Geen bacteriegroei

De kwaliteit van de las bij orbitaallassen zorgt voor een perfect gladde binnenkant zonder vervuiling van de buis en hoeft daarom niet inwendig te worden gereinigd of op een andere manier nabewerkt te worden.

Door de gladde binnenkant krijgt vuil minder kans om zich te hechten en kan de buis beter gereinigd worden tijdens spoelen/schoonmaken van de installatie. Hierdoor zal minder snel bacteriegroei ontstaan in het leidingwerk. Het materiaal en de laskwaliteit maakt het zeer interessant voor het gebruik in de farmaceutische of voedingssector.

Meer informatie

Benieuwd wat Velmon voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.