Wat kan Velmon betekenen voor op- en overslag?

Van het ene vervoersmiddel naar het andere

In de transportwereld houdt overslag in dat goederen van het ene naar het andere vervoersmiddel worden overgezet of overgebracht. Bijvoorbeeld van vliegtuig naar trein of van boot naar vrachtwagen. Goederen zijn te transporteren producten verpakt in containers, dozen, pallets, balen of kisten. De middelen om de overslag te realiseren zijn de hijskraan, de vorkheftruck en de lopende band. Het magazijn en de kade zijn voorbeelden van opslagplaatsen.

Industrieel onderhoud

Ons team bestaat uit een groep vakmensen met jarenlange ervaring in onderhoud aan industriële installaties en leidingwerk. De werkzaamheden zoals montagewerk van productie-installaties en transportsystemen is ons dan ook op het lijf geschreven.

Het onderhoud van en aan grote en zware installaties zoals lussentorens, transportbanden, halkranen, loskranen van schepen, wisselkleppen, transportkettingen (Redlers), rollenbanen en andere specifieke installaties is ons bekend. Door al deze projecten hebben wij door de jaren heen heel wat ervaring opgebouwd. Ervaring die we graag inzetten om u van dienst te zijn bij onderhoud en montagewerk.

Versleten onderdelen reviseren

Uiteraard kunnen wij ook de uitgebouwde en versleten onderdelen reviseren, oplassen of bewerken om ze daarna weer ‘als nieuw’ terug te leveren of op te slaan. Dit doen wij onder andere voor aandrijfunits, transportkettingen, transportrollen en sproeibalken.

Het bewerken en of reviseren van materialen is vaak voordeliger en doet niets af aan de kwaliteit. Ander voordeel is dat er geen nieuwe materialen besteld hoeven te worden en het kan vaak direct opgelost worden. De installatie kan weer in gebruik gesteld worden en het productieproces gaat weer door.

Meer informatie

Benieuwd wat Velmon voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.