Wat kan Velmon betekenen voor de staalindustrie?

Ruwijzer omzetten in staal

De staalindustrie is de tak van industrie waar ruwijzer en metaalschroot wordt omgezet in staal. Het doel van de staalbereiding is om het koolstofgehalte in het ijzer omlaag te brengen, waardoor het andere eigenschappen krijgt. Het wordt taaier, verkrijgt een hogere treksterkte en kan warm worden vervormd. Staal wordt onder meer gebruikt in de bouwsector (staalconstructies, betonijzer), de machine-industrie, de auto-industrie, en de verpakkingsindustrie (onder meer in de vorm van blik).

Diverse werkzaamheden

Of het nu gaat om constructiewerk, leidingwerk of laswerk. Wij voeren allerlei verschillende werkzaamheden uit voor de staalindustrie. Het meeste constructiewerk wordt in onze werkplaats in Heemskerk gemaakt, maar ook op locatie bij de klant. We maken onder andere bordessen, trappen, machineframes, kooiladders, groot leidingwerk en hijsjukken van alle gangbare materialen. Meestal van staal S235/S355, maar ook van rvs of aluminium.

Wij fabriceren nieuwe leidingen en leidingwerk volgens tekening of opgave van de klant. De lassen in dit rvs of stalen leidingwerk worden uitgevoerd door onze gekwalificeerde en gecertificeerde lassers. We beheersen laswerk met beklede elektrode (BMBE/111) op locatie bij reparatiewerk. Mig/Mag laswerk (138) voor het constructiewerk en voor het wat grotere leidingwerk. En het Tig (141) laswerk voor het leidingwerk en de fijnere onderdelen.

Getoetste certificeringen

Velmon MPC is ISO9001 en ISO3834-2 gecertificeerd. Dit wordt jaarlijks getoetst door Lloyds en Kiwa.

Kees Veeken van K-Joint Weldconsultancy is onze externe consultant. Hij ziet er samen met de bedrijfsleiding op toe dat alle laszaken volgens de normen uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het periodiek doorstempelen van kwalificaties van de lassers en advies bij complexere lasklussen.

Door te voldoen aan de daartoe behorende certificeringen, kunnen we onze mogelijkheden en onmogelijkheden goed inschatten. Elke opdracht vereist zijn eigen voorwaarden. Wij toetsen vooraf om zo in te kunnen schatten of wij het door u gewenste eindresultaat kunnen opleveren. De kwaliteitsborging is voor ons belangrijk. Mede daarom hebben wij een middelbare lastechnicus (IWT-er) in dienst.

Meer informatie

Benieuwd wat Velmon voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.