Wat kan Velmon betekenen voor de voedingsmiddelenindustrie?

Verwerking van grondstoffen

De voedingsmiddelenindustrie bestaat uit bedrijven die op industriële schaal grondstoffen, zoals landbouwproducten, verwerken tot voedingsmiddelen. De voedingsbranche wordt beschouwd als de grootste industrie van Nederland.

De voedingsbranche is onderdeel van de voedings- en genotmiddelenindustrie. Hier vallen ook producten van dranken, koffie, thee en tabakswaren onder. Naast de grote bekende bedrijven zijn er veel kleine en middelgrote bedrijven in de voedingsbranche. Dit zijn veelal gespecialiseerde bedrijven in bijvoorbeeld de cacao, suiker-  en zuivelindustrie.

Leidingwerk en orbitaal laswerk

Wij fabriceren nieuwe leidingen en leidingwerk volgens tekening of opgave van de klant. Dit doen wij voor de zware industrie en petrochemie, maar ook voor de voedingsbranche. De geldende normen voor de voedingssector, waaronder HACCP, zijn bij ons bekend. Volgens de EHEDG-richtlijn moet het te lassen materiaal bestaan uit een austhenitisch roestvast staal en verdient orbitaal lassen de voorkeur omdat dit een computergestuurd lasproces is.

Klik hier voor de voordelen van roestvast staal in de voedingsmiddelenindustrie.

De voedingsmiddelenindustrie heeft veel te maken met leidingwerk. Bedrijven in deze branche kunnen bij Velmon terecht voor specialistisch laswerk, zoals het orbitaal lassen. Orbitaal laswerk is vooral geschikt voor de dunwandige, rvs-leidingen tot zo’n 3 mm wanddikte die veel gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie. Door deze wanddiktes orbitaal te lassen worden ze perfect doorgelast waarbij elke las na de juiste instellingen identiek is aan de proeflas. Hierdoor kan men de benodigde kwaliteit waarborgen.

Glad zonder vervuiling

Het eindresultaat van de las bij orbitaal lassen is dat het zorgt voor een perfect gladde binnenkant. Geen vervuiling van de buis. Hierdoor hoeft deze niet inwendig te worden gereinigd. Het materiaal behoeft ook op een andere manier niet nabewerkt te worden.

Door deze egale binnenkant krijgt ‘nieuw’ vuil minder kans om zich te hechten. Tevens kan de buis beter gereinigd worden tijdens spoelen/schoonmaken van de installatie. Hierdoor zal minder snel bacteriegroei ontstaan in het leidingwerk. Het materiaal en bovengenoemde las methode maakt het zeer interessant voor het gebruik in onder andere de voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Benieuwd wat Velmon voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.