De stage van Nick bij Velmon

Nick volgt momenteel de beroepsgerichte techniekopleiding op het Kennemer College. Hij houdt ervan om met zijn handen te werken. De eerste drie jaar volgde hij de richting ‘motor en voertuigen’, maar dat vond hij niet zo leuk. Hij koos daarom voor staal en bleek een talent in lassen te zijn. In het begin vond hij het lassen een beetje spannend door de rondvliegende vonken, maar toen hij het vaker deed vond hij het steeds leuker.

Nick stapte zelf bij Velmon naar binnen om te vragen om een stage. Nick: “Ik vind het een leuke ervaring om bij Velmon in het bedrijf te werken. De collega’s zijn heel behulpzaam. Ik mag veel zelfstandig werken en leer heel veel. Ook bijvoorbeeld over veiligheid.”

Als hij klaar is met zijn stage bij Velmon gaat hij bij Tata Steel de opleiding werktuigbouw doen. Hij wil zich in de toekomst nog meer ontwikkelen in lassen. Onder water lassen lijkt hem bijvoorbeeld ook erg gaaf om te doen.

Zijn tip voor leerlingen die een studierichting zoeken: “Als je veel bezig wilt zijn met je handen, is een technische opleiding erg geschikt. Je moet het zelf leuk vinden en kijken wat je het leukste vindt: bouw, metaal, elektro. Je hoeft er niet per se mee opgegroeid te zijn. Op school en tijdens stage leer je heel veel.”