Peter Schouten Velmon

Een interview met Peter Schouten, mede-eigenaar bij Velmon

Peter is opgeleid tot Financial Controller ©. Hij is 13 jaar mede-eigenaar geweest van Jemo, een metaalbedrijf in Hoorn. Dit was een goede en harde leerschool. Met de opgedane kennis en ervaring sloot hij zich aan bij Prisma Advies Groep als adviseur managementrapportages en startte daarnaast een eigen uitzendbureau (verkocht in 2016). Via Prisma kwam hij onder andere terecht bij Soci-Com, waar hij momenteel ook mede-eigenaar is.

Een van de adviseurs van Prisma kwam bij Velmon over de vloer. In Peter zag hij een geschiktere adviseur, vanwege zijn ervaring bij Jemo. Peter zag dat er veel dingen verbeterd konden worden en het soort werk en de mensen passen bij hem. In januari 2017 werd Peter mede-eigenaar van Velmon.

Wat is volgens jou de kracht van Velmon?

“De kracht van Velmon zijn de mensen en de kwaliteiten van de mensen in combinatie met alle mogelijkheden die Velmon heeft op het gebied van kraancapaciteit, apparatuur en montage. En ook de mentaliteit van de medewerkers. Tussen kerst en oud en nieuw moest er een opdracht worden afgemaakt, en dan staat er gewoon een club mensen klaar die wil werken. Het zijn echt vakmensen. Ze maken van niets een fantastisch mooi product”.

Waar kan Velmon nog beter in worden?

“Velmon zou meer naar buiten kunnen treden. Laten zien wat Velmon in huis heeft aan kwaliteiten. Velmon heeft veel kennis en kunde om processen te realiseren. Nieuwe projecten, maar ook onderhoud, in verschillende takken van sport. Wij zijn onder andere op de hoogte van HACCP. Alle industriële bedrijven zouden echt eens contact moeten opnemen met Velmon”.

Velmon is altijd op zoek naar vakmensen. Wat voor medewerkers passen bij het bedrijf?

“Harde werkers. Mannen en vrouwen die niet vies zijn van hard werken en daarvoor goed beloond willen worden. Niet lullen, maar poetsen. Het is een sfeervol, niet te groot bedrijf. Je wordt als persoon gezien en niet als nummer. Iedereen kent elkaar”.

Hoe zie jij Velmon over 10 jaar?

“Het blijft een gezellig bedrijf met kwalitatief goede en harde werkers. We zullen niet doorgroeien naar een megafabriek. Dat pas niet bij onze structuur en cultuur. We leveren kwaliteitswerk en hebben eigen lasspecialisten in dienst. We werken voor aansprekende klanten met een fabrieksinstallatie en doen veel leidingwerk, hoogwaardig (orbitaal) laswerk en skidbouw”.

Wil jij Velmon ook voor jou laten werken óf bij ons komen werken? Neem contact met ons op!