De stage van Max bij Velmon

Op dit moment volgt Max de opleiding Metaalbewerken (basislasser) niveau 2 aan het Horizon College in Hoorn en straks gaat hij naar het Nova College in Beverwijk voor niveau 3. Hij is graag met techniek bezig en houdt daarnaast niet van stilzitten. Vooral het lassen vond hij meteen leuk, daar wilde hij wel meer van leren.

Bij Velmon gaat het allemaal goed. Hij is hier twee dagen en de andere drie dagen gaat hij naar school. Hij heeft al geregeld dat hij na de zomervakantie terug mag komen bij Velmon voor zijn stage voor niveau 3.

Over 10 jaar hoopt Max veel lasdiploma’s te hebben en veel ervaring. Hij zou ook wel meer willen weten van een specifieke richting, zoals rvs. Hij mag nu weleens mee kijken en zelf wat proberen en dat vindt hij erg leuk. Lassen vindt hij het leukste om te doen. Max: “Je komt iedere keer nieuwe uitdagingen tegen waar je een oplossing voor moet zoeken. Je wordt er elke keer beter in.”

Zijn tip voor leerlingen die een studierichting zoeken: “Als je plezier hebt in techniek, zou ik zeker een technische studierichting aanraden.”