De stage van Melvin bij Velmon

Melvin volgt de opleiding Allround Constructiemedewerker niveau 3 aan het Nova College in Beverwijk. Hij zat eerst op de havo, maar dat ging niet zo lekker door zijn slechte concentratievermogen. Hij vond techniek een van de leukste vakken en wilde gewoon lekker met zijn handen bezig zijn. Daarom koos hij deze studierichting.

Bij Velmon vindt Melvin de werksfeer erg prettig. Hij vindt de collega’s leuk en leert veel. Melvin: “Bij een bedrijf in de praktijk leer je trucjes hoe dingen net even sneller en beter gaan”. In de werkplaats doet hij de wat makkelijkere dingen, waar je een foutje mag maken. Er zijn genoeg mensen waar hij even hulp aan kan vragen. Hij leert zo heel veel.

Hij is erg blij met de vooropleiding Allround Constructiemedewerker, omdat het heel breed is waardoor hij veel kennis op doet. Hierna wil hij zich verder specialiseren in lassen. Als alles goed gaat moet Melvin nog twee jaar naar school. Hij loopt bij Velmon tot de zomer stage en moet na de zomer weer ergens stagelopen. In de toekomst zou Melvin het liefste een echte specialist in lassen willen zijn.

Zijn tip voor leerlingen die een studierichting zoeken: “Je hebt altijd technische vakmensen nodig, ook al er robots komen. Die moeten ook ingesteld worden.”