Branches waar Velmon voor werkt

Velmon MPC werkt voor allerlei uiteenlopende branches. Hieronder leest u meer over wat wij kunnen betekenen voor de meest voorkomende branches:

Staalindustrie

Of het nu gaat om constructiewerk, leidingwerk, laswerk. Wij voeren veel verschillende werkzaamheden uit voor de staalindustrie. Het meeste constructiewerk wordt in onze werkplaats in Heemskerk gemaakt, maar ook op locatie bij de klant. We maken onder andere bordessen, trappen, machineframes, kooiladders, groot leidingwerk en hijsjukken van alle gangbare materialen.

Voedingsmiddelenindustrie

Wij fabriceren nieuwe leidingen en leidingwerk volgens tekening of opgave van de klant. Dit doen wij voor de zware industrie en petrochemie, maar ook voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn bekend met HACCP-normen en overige normen voor de voedingsmiddelenindustrie. Volgens de EHEDG-richtlijn moet het te lassen materiaal bestaan uit een austhenitisch roestvast staal en verdient orbitaal lassen de voorkeur omdat dit een computergestuurd lasproces is.

Farmaceutische industrie

In de farmaceutische industrie komt bij de verwerking leidingwerk voor. Deze bedrijven kunnen bij Velmon terecht voor allerlei specialistisch laswerk. Wij hebben de mogelijkheid om orbitaal te lassen met een open en een gesloten kop. Zo kunnen we ons nog makkelijker aanpassen aan elk gewenste toepassing.

Op- en overslag

Ons team bestaat uit een groep vakmensen met jarenlange ervaring in onderhoud aan industriële installaties en leidingwerk. De werkzaamheden zoals montagewerk van productie-installaties en transportsystemen zijn ons dan ook op het lijf geschreven. Het onderhoud van en aan grote en zware installaties zoals lussentorens, transportbanden, halkranen, loskranen van schepen, wisselkleppen, transportkettingen (Redlers), rollenbanen en andere specifieke installaties is bij ons bekend.

Energie en recycling

In dit hele proces van recycling is er veel transport van materialen die op allerlei verschillende manieren getransporteerd moeten worden. De middelen om de gerecyclede materialen te transporteren zijn onder andere de hijskraan, de vorkheftruck en de lopende band. Om deze middelen goed te laten functioneren kunnen wij voor u het onderhoud uitvoeren.

Engineeringsbureaus

Voor het technisch engineeren van uw project(en) hebben wij meerdere specialisten in dienst. Of dit nu gaat om constructiewerk, leidingwerk, leuningen of bordessen, wij kunnen het. Het tekenwerk van uw project doen we met meerdere programma’s waaronder Inventor, AutoCad en Solidworks. De benodigde sterkteberekeningen op de te vervaardigen onderdelen doen we zelf of zo nodig met externe experts van onder andere engineeringsbureaus.